Защо да изберем столче за кола BeSafe iZi Turn B i-Size

Защо да изберем столче за кола BeSafe iZi Turn B i-Size

BeSafe iZi Turn B i-Size е столче за кола, предназначено за деца с ръст от 40 см до 105 см. (от раждането до приблизително 4год.), с максимално тегло до 18 кг., с ротация на 360° и ползване обратно на движението от 40 до 105 см. или в посока на движението от 88 до 105 см. 

Ние от BeSafe препоръчваме детето да се вози възможно най – дълго в посока обратно на движението, до 105 см (приблизително 4 годишна възраст).

BeSafe iZi Turn B i-Size

В съответствие с времето на ползване, бихме могли да кажем, че столчето е с оптимален срок на ползване, предвид срока на годност на столчетата за коли.
С оглед на стареенето на материалите, повечето производители препоръчават столчетата за кола да не се използват по – дълго от 5-6 години.

Силата на BeSafe iZi Turn B i-Size се състои в различните иновативни технологии които са използвани и които осигуряват максимална безопасност и комфорт от раждането до 4 години (приблизително).

Системи за безопасност на столче за кола BeSafe iZI Turn B i-Size:

Baby-Secure Swivel ™ – Новородените бебета трябва да пътуват единствено в обратна посока на движение и затова BeSafe създадохме детска седалка, която да предотврати ранното обръщане на детето в посока на движението.

Baby-Secure Swivel ™

За да се избегне неправилна употреба Baby-Secure Swivel™ позволява возене на новородено бебе само в обратна посока на движение и завъртане на 180°, а на по-късен етап (не по-рано от достигане на ръст 88 см.), след отстраняването на BeSafe Baby Shell™ се осигурява ротация на 360° за по-големи деца до приблизително 4 годишна възраст.

Dynamic Force Absorber ™ – След челните удари страничните удари са вторият най -често срещан източник на сериозни наранявания при децата. Децата са особено уязвими при странични удари и от решаващо значение е детското столче за кола да ги предпазва от удара и да абсорбира силите, особено в областта на главата.
Dynamic Force Absorber ™ е най-съвременното решение, изработено от специални материали и конструкция от различни гъвкави зони. Ако паднете от голяма височина, не бихте ли искали да се приземите безопасно върху трамплин, който Ви забавя и контролира нежно? Точно това е предназначението на технология Dynamic Force Absorber™, в случай на инцидент при страничен удар. Нейният иновативен дизайн с редуващи се V-образни отвори образуват гъвкава зона, която позволява перфектен контрол и много нежно „улавяне“ на детето.

Как всъщност работи технология Dynamic Force Absorber™ – изработена от специален материал и конструирана с различни гъвкави зони, които оптимално абсорбират силите възникнали при страничен удар, като се огъва във вътрешната си част и остава по-твърд във външните части.

Baby Shell™ – Трислойна безопасност от раждането!

Baby Shell ™ е вложка предназначена за деца с ръст до 88 см., изработена на принципа на Dynamic Force Absorber ™, която абсорбира  силите при злополука и редуцура вътрешното пространство на столчето за кола, за да отговаря по – добре на размерите на новороденото бебе.
В допълнение към Baby Shell ™ е добавена и Newborn Hugger ™, допълнителна „малка“ вложка, която може да се използва от деца с височина до 60 см.
Baby Shell ™ е решение което расте с детето, облегалката за глава в него регулира, така че вложката да се използва до достигане на ръст 88 см.. След това вложката се отстранява и седалката се използва във версия за по – големи деца.

SIP+ – Страничната защита се допълва от допълнителна система за странична защита Side Impact Protection Plus, която абсорбира допълнително 20% от постъпилата енергия при евентуален инцидент

Системи за комфорт на столче за кола BeSafe iZI Turn B i-Size:

Universal Level Technology™ – може би най – важната система за комфорт на вашето бебе.

BeSafe iZi Turn B i-Size е столче за кола, което разполага с уникална конструкция и единствен по рода си метод за монтаж Universal Level Technology™.
Тази технология решава проблема, който създава наклона на автомобилните седалки при монтаж на столчето за кола в посока обратно на движението.
Много често, за да осигурят повече място в автомобила, производителите на автомобили проектират автомобилните седалки с малък ъгъл между облегалката и седящата част на седалката и при монтиране на детска седалка в посока обратно на движението се получава твърде изправено положение на седене за детето.
Обичайно, при автомобилните седалки, ъгълът на седящата част е от 5° до 20°. Иновативната система Universal Level Technology™ е конструирана за най-лошите сценарии, позволявайки хоризонтален монтаж, дори и в автомобили със седалки с наклон от 20°. По този начин, система The Universal Level Technology™ действително отговаря на името си, като позволява универсална инсталация под нивел, върху седалки с различен ъгъл и осигурява винаги хоризонтален монтаж, независимо от ъгъла на наклон на авомобилната седалка.

BeSafe Universal Level Technology

Newborn Hugger™ – допълнителна вложка за новородени деца с ръст до 60 см.
Newborn Hugger ™ е допълнителна „малка“ вложка, разположена в Baby Shell, благодарение на нея новороденото дете лежи практически на равно.
Тази патентована система получи положително оценка от германската асоциация за здрав гръбнак – Aktion Gesunder Rücken (AGR), която сертифицира BeSafe iZi Turn B i-Size, като столче за кола което предлага условия за правилното развитие на гръбнака.

В допълнение към системите за комфорт, BeSafe iZi Turn B i-Size е столче за кола, което разполага с 4 различни позиции за регулиране на наклона, давайки максимален комфорт на детето при сън и почивка, без значение от възрастта му.

Удобство за родителите – в услуга на родителите, столчето за кола BeSafe iZi Turn B i-Size разполага със системите:

Magnetic Belt Assistants™ – манитна система за коланите на столчето за кола прави поствянето и изваждането на детето от детската седалка по-лесно, без да ги търсите под детето.

Система за ротация – за лесен достъп, изваждане и поставяне на детето с удобната функция за въртене настрани от самото раждане на бебето и пълна ротация на 360°, за деца до 4 годишна възраст.

Вашият коментар